Myceense necropolis ontdekt op Peloponnesos

Foto: greeknewsagenda.gr
Archeologen van de Universiteit van Udine hebben een 3500 jaar oude Myceense necropolis ontdekt bij Aigio, een havenplaats aan de Golf van Korinthe.

De twee ontdekte graven lijken op een soort kamers en werden uitgehouwen in de rotsachtige helling van een heuvel. Op een tableau op de top van deze heuvel bevond zich in de oudheid de nederzetting Trapeza (τράπεζα betekent ‘tafel’ in het Grieks).

De archeologen vonden ook een aantal rijkelijk gedecoreerde keramische vazen die perfect bewaard zijn gebleven. Deze vondst zou wijzen op de aanwezigheid van een eliteklasse, omdat alleen gespecialiseerde vaklieden deze potten maakten en ze dus zeer kostbaar waren.

- advertentie -

Verder werden er op de heuvel resten aangetroffen van een grote monumentale tempel, die dateert uit 500 voor Christus. De tempel hoorde waarschijnlijk bij de stad Rhypes. Rhypes was één van de twaalf steden van Achaea, een Oudgriekse landstreek in het noorden van de Peloponnesos.


~ Natascha NeefParakalo

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: