MyHeritage verstevigt positie in Polen

Bliscy.pl
MyHeritage, een sociaal netwerk en genealogiewebsite, heeft de Poolse genalogiewebsite Bliscy.pl overgenomen. Het bedrijf heeft haar positie als marktleider in Polen hiermee verder verstevigt.

De internationale gebruikersgemeenschap van de onderneming is door de overname van Bliscy.pl flink uitgebreid. MyHeritage heeft nu een gebruikersbestand van meer dan 2,7 miljoen Poolse gebruikers. Hoeveel geld er met de overname is gemoeid, is niet bekendgemaakt.

De stamboomgegevens die zijn

- advertentie -aangemaakt door de ruim 500.000 Bliscy-gebruikers worden in juli, onder voorbehoud van toestemming van de gebruiker, verhuisd naar de privé familiewebsites op MyHeritage.com.

De afgelopen jaren heeft MyHeritage al verschillende familienetwerken overgenomen. Ruim een jaar geleden nam het bedrijf bijvoorbeeld al het Nederlandse familienetwerk ZOOOF over en in 2008 verwierf MyHeritage het destijds erg populaire Europese netwerk Kindo. Het netwerk van MyHeritage bevat momenteel meer dan achttien miljoen stambomen en 760 miljoen profielen.

Op MyHeritage.com kunnen bezoekers in een afgeschermde omgevingeen familiewebsite aanmaken en een familienetwerk opbouwen. Daanaast kunnen bezoekers gratis gebruikmaken van het door MyHeritage ontwikkelde genealogie-programma Family Tree Builder. Dit programma is beschikbaar in 36 talen, waaronder in het Nederlands. MyHeritage werd in 2003 in Israël opgericht door Gilad Japhet.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: