Na 74 jaar namen op graven omgekomen RAF-vliegers

Deze week worden op de Noorderbegraafplaats in Leeuwarden eindelijk namen geplaatst op de grafstenen van de bemanningsleden van een Britse bommenwerper die in 1941 boven Friesland werd neergeschoten. Na jarenlang onderzoek is de identiteit van de mannen door de Koninklijke Luchtmacht en de Stichting Missing Airmen Memorial Foundation (SMAMF) achterhaald.

Nadat het vliegtuig neerstortte kregen de bemanningsleden een naamloos graf op de begraafplaats in Leeuwarden. In het verleden werden er wel eens pogingen gedaan om hun identiteit te achterhalen, maar succes had dit niet.

De Koninklijke Luchtmacht en de SMAMF zijn er nu alsnog in geslaagd. Aan boord van de Wellington-bommenwerper bevonden zich vijf Britten en een Nieuw-Zeelander.

Boek: Bommenwerpers en gevechtsvliegtuigen

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: