Week van de koloniale geschiedenis

Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum

De Maand van de Geschiedenis wordt net als voorgaande jaren ook dit keer weer afgesloten met een Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum. Op zaterdagavond 29 oktober kan het Rijksmuseum niet alleen in relatieve rust bezocht worden, er zijn ook bekende sprekers, debatten, lezingen en interviews. Thema van dit jaar is ‘grenzen’.

Zaterdag 29 oktober 2016 – 20.00 – 1.00 uur

Het programma van de Nacht van de Geschiedenis:

  • Interview Clairy Polak met historica Jolande Withuis naar aanleiding van haar biografie van koningin Juliana
  • Historicus James Kennedy vertelt over de invloed van grenzen op de Amerikaanse verkiezingen.
  • Beatrice de Graaf spreekt over het schijnbaar grenzeloze terrorisme. Is dat wel echt zo? En zitten terroristen niet aan de grenzen van hun eigen kunnen?
  • De Britse historicus David Armitage zal aan de hand van de lange geschiedenis van burgeroorlogen de huidige voorbeelden inzichtelijk maken.
  • Leonard Ornstein interviewt Yasmine Allas en Khadija Arib over hun persoonlijke geschiedenissen waarin verschillende culturen grenzen deden vervagen.
  • En lezingen van Paul Schnabel over de grenzen van het schoolvak Geschiedenis, Ruben Terlou over de grens aan vrijheid in China, Gloria Wekker over hoe het koloniale verleden nog steeds doorwerkt en Geert Mak over Jan Six.

Naast lezingen zijn er ook een dansvoorstelling, een eindexamentour Geschiedenis en Verhalen op Zaal met de conservatoren van het Rijksmuseum.

- advertentie -

Meer informatie, kaarten, aanmelding: www.rijksmuseum.nl/nl/nacht-van-de-geschiedenis

Rijksmuseum - Nacht van de Geschiedenis
Rijksmuseum – Nacht van de Geschiedenis

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: