Nacht van de Geschiedenis opnieuw in Rijksmuseum

Herman van Rompuy & Ahmed Aboutaleb zijn gastsprekers

De Nacht van de Geschiedenis, de jaarlijkse afsluiting van de Maand van de Geschiedenis vindt dit jaar opnieuw plaats in het Rijksmuseum in Amsterdam. De voorverkoop voor het evenement is inmiddels gestart.

Het thema van de geschiedenismaand is dit jaar Tussen Droom en Daad. Het Rijksmuseum heeft het in dit kader tijdens de geschiedenisnacht (zaterdagavond 31 oktober) onder meer over het dromen van en over de Europese eenwording, het uitroepen van de onafhankelijkheid van Indonesië (1945) en de onafhankelijkheid van Suriname (1975), en de geschiedenis van tegenbewegingen & terrorisme.

Gastsprekers tijdens de avond zijn Herman van Rompuy, (´president van Europa´ 2010-2014), Nawal El Saadawi (Egyptisch politiek activiste en schrijfster), Peter Knoope (Associate Fellow International Centre for Counter Terrorism), Ahmed Aboutaleb (burgemeester van Rotterdam) en Beatrice de Graaf (hoogleraar Universiteit Utrecht).

Zaal negentiende eeuw in het Rijksmuseum - Foto: Rijksmuseum
Zaal negentiende eeuw in het Rijksmuseum – Foto: Rijksmuseum

Dwalen door een rustig museum

Verder zijn er bijdragen van Frits Bolkestein, Freek de Jonge, generaal Tom Middendorp en Karin Amatmoekrim. Ook zijn er rondleidingen door het museum, interviews en discussies en een theatervoorstelling. Het Historisch Nieuwsblad en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren verzorgen ook programma-onderdelen.

- advertentie -

Het Rijksmuseum belooft bezoekers dat ze de hele avond kunnen dwalen door een rustig museum. De avond sluit af met dans in het Atrium, samen met DJ Shug La Sheedah.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: