Nationaal Archief heeft nieuw publiekscentrum

Eerste tentoonstelling in de publieksruimte van het Nationaal Archief
Eerste tentoonstelling in de publieksruimte van het Nationaal Archief
Het Nationaal Archief in Den Haag heeft sinds dinsdag een eigen publiekscentrum. De ruimte bestaat uit een studiezaal en een informatiecentrum voor vooronderzoek. Hij werd dinsdag officieel geopend door koning Willem-Alexander.


Met het nieuwe publiekscentrum wil de nationale archiefinstelling iedereen bereiken die in geschiedenis is geïnteresseerd. In het gerenoveerde gebouw zijn volgens de instelling alle voorzieningen aanwezig om het grote publiek te ontvangen en hen het verleden op verschillende manieren te laten beleven.

Het Nationaal Archief heeft nu ook een eigen tentoonstellingsruimte. Hier is de komende tijd de tentoonstelling Het geheugenpaleis – met je hoofd in de archieven te zien. Het Nationaal Archief:

In de grote tentoonstellingsruimte vertellen originele documenten, foto’s en kaarten de verhalen die in archieven verborgen liggen.

Met de tentoonstelling wil het archief laten zien dat begrippen als imagebuilding, watermanagement en Haagse affaires niet alleen op deze tijd van toepassing zijn, maar ook op het verleden.

- advertentie -

Rondom het informatiecentrum zijn een aantal presentaties te vinden waar belangrijke delen van de collecties als fotografie en kaarten digitaal te bekijken en doorzoeken zijn. Een interactieve stamboom laat de bezoeker zien hoe spannend familieonderzoek kan zijn. Martin Berendse, directeur van het Nationaal Archief:

Een bezoek aan het publiekscentrum is een ontdekkingsreis door het verre en recente verleden van ons land. De impact van een historisch verhaal is zoveel groter als je oog in oog hebt gestaan met het fysieke stuk.

Het publiekscentrum is vanaf 16 oktober geopend voor het publiek.

Willem-Alexander opent publiekscentrum Nationaal Archief

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier