Nationaal Monument Kamp Vught winnaar Museumprijs

Nationaal Monument Kamp Vught is de winnaar van de Museumprijs 2015. Dat is dinsdag bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van honderdduizend euro verbonden.

Kindergedenkteken in Kamp Vught
Kindergedenkteken in Kamp Vught
Dit jaar maakten drie oorlogsmusea kans op de jaarlijkse prijs. Naast Kamp Vught waren Verzetsmuseum Amsterdam en het Nationaal Militair Museum in Soest genomineerd. De afgelopen weken kon het publiek online stemmen op deze musea. Dit jaar stemde een recordaantal van 79.568 mensen.

Tot het einde bleef het spannend welk museum zou winnen. Tussen de nummers één en twee en twee en drie zat de gehele stemperiode niet meer dan 3.500 stemmen verschil. Uiteindelijk won Nationaal Monument Kamp Vught met 29.518 stemmen, op de voet gevolgd door Verzetsmuseum Amsterdam (26.240 stemmen) en Nationaal Militair Museum (23.810 stemmen).

Jeroen van den Eijnde, directeur Nationaal Monument Kamp Vught:

- advertentie -

“Ik ben geweldig blij en trots dat wij deze prijs hebben gewonnen. Het is in de eerste plaats een erkenning voor de gezamenlijke inspanning die talloze vrijwilligers en een klein team leveren, om deze indrukwekkende plek en de verhalen die ermee verbonden zijn, in stand te houden. Dit resultaat toont aan hoeveel mensen ons herinneringscentrum steunen. En dat zij het belangrijk vinden om het verhaal van de Tweede Wereldoorlog zichtbaar te houden en vrijheid niet als iets vanzelfsprekends te ervaren.”

Boek: De geschiedenis van kamp Vught

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier