Week van de koloniale geschiedenis

Natuurhistorisch Museum Rotterdam heeft nieuwe naam

Villa Dijkzicht
Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam heet sinds zondag kortweg: Het Natuurhistorisch.

De nieuwe naam van het museum werd zondagochtend onthuld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. De onthulling werd live uitgezonden in het Vara-radioprogramma ‘Vroege Vogels’.

Het Rotterdamse museum heeft niet alleen een nieuwe naam maar krijgt ook een nieuwe huisstijl met bijbehorend nieuw logo. Het museum:

- advertentie -Het vertrouwde logo – de naam in combinatie met het markante museumgebouw (Villa Dijkzigt) – heeft aan kracht verloren omdat het museum haar identiteit niet aan het gebouw maar veel meer aan haar veelzijdige en dynamische activiteiten ontleent.

Het museum heeft overigens geen commercieel bureau ingeschakeld voor de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl. Omdat er geen geld was voor zo’n bureau riep het museum de hulp in van de Willem de Kooning Academie van de Hogeschool Rotterdam. Zes eindexamenstudenten ontwierpen een nieuwe huisstijl. Uiteindelijk werd het ontwerp van student Mark Prinsen gekozen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: