Natuurhistorisch Museum Rotterdam heeft nieuwe naam

Villa Dijkzicht
Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam heet sinds zondag kortweg: Het Natuurhistorisch.

De nieuwe naam van het museum werd zondagochtend onthuld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. De onthulling werd live uitgezonden in het Vara-radioprogramma ‘Vroege Vogels’.

Het Rotterdamse museum heeft niet alleen een nieuwe naam maar krijgt ook een nieuwe huisstijl met bijbehorend nieuw logo. Het museum:

- advertentie -Het vertrouwde logo – de naam in combinatie met het markante museumgebouw (Villa Dijkzigt) – heeft aan kracht verloren omdat het museum haar identiteit niet aan het gebouw maar veel meer aan haar veelzijdige en dynamische activiteiten ontleent.

Het museum heeft overigens geen commercieel bureau ingeschakeld voor de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl. Omdat er geen geld was voor zo’n bureau riep het museum de hulp in van de Willem de Kooning Academie van de Hogeschool Rotterdam. Zes eindexamenstudenten ontwierpen een nieuwe huisstijl. Uiteindelijk werd het ontwerp van student Mark Prinsen gekozen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: