Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Natuurmuseum Fryslân winnaar Museumprijs 2012

1 minuut leestijd

Foto: CC/Natuurmuseum Fryslân

Het Natuurmuseum Fryslân is de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2012. Dat is woensdag bekendgemaakt.

Tijdens deze editie van de prijs stonden kinderen centraal. Een jury had eerder vier musea op een shortlist geplaatst. Naast het Natuurmuseum Fryslân waren dit het Kinderboekenmuseum (Den Haag), Naturalis (Leiden) en Het Scheepvaartmuseum (Amsterdam).

De afgelopen weken kon het publiek op een website stemmen op de geselecteerde musea.Natuurmuseum Fryslan kreeg 34 procent van de stemmen, het Scheepvaartmuseum in Amsterdam 30 procent, Naturalis in Leiden 20 procent en het Kinderboekenmuseum in Den Haag 15 procent.

Woensdag werd het winnende museum bezocht door Adriana Esmeijer (directeur Prins Bernhard Cultuurfonds) en Marieke van Schaik (managing director BankGiro Loterij) samen met Siebe Weide (directeur Museumvereniging). Ze overhandigden museumdirecteur Gerk Koopmans een cheque van 100.000 euro. Van dit bedrag kan 25 procent vrijelijk worden besteed, en 75 procent dient in overleg met en na goedkeuring van het Prins Bernhard Cultuurfonds te worden bestemd voor één of meer projecten.

De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij en wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.278 actieve abonnees

"Honderden historici brachten hun kennis al in."

Overzicht van auteurs op Historiek

Volg ons:

Meer over het onderwerp: