Nieuw entreesysteem voor Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis in Amsterdam heeft vanaf 1 mei een nieuw entreesysteem. Een deel van de dag is het museum voortaan alleen toegankelijk voor bezoekers die online een kaartje hebben gekocht.

Garance Reus-Deelder, zakelijk directeur Anne Frank Stichting:

“De rij voor het Anne Frank Huis is een begrip. Bezoekers staan vaak geduldig te wachten om de onderduikplek van Anne Frank te kunnen zien en ervaren. Dat blijft bijzonder. De laatste jaren zien we dat de belangstelling en daarmee ook de wachttijd flink toeneemt. Door een deel van de dag alleen entree te bieden voor degenen die een ticket met tijdsaanduiding hebben, kunnen we meer bezoekers de gelegenheid bieden om het museum te bezoeken zonder in die bekende rij te hoeven staan. Maar bezoekers die zich niet op een tijdstip willen vastleggen, blijven we de mogelijkheid bieden om het museum spontaan te bezoeken, later op de dag.”

Van 9.00 tot 15.30 uur kunnen bezoekers het Anne Frank Huis straks alleen met een online kaartje met tijdsaanduiding bezoeken. Van 15.30 uur tot sluitingstijd (in de zomermaanden 22.00 uur) kunnen bezoekers het Anne Frank Huis zonder online kaartje bezoeken en een kaartje kopen bij de ingang van het museum.

Overzicht: Boeken over Anne Frank

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: