Nieuwe entree voor Van Gogh Museum

Ontwerp voor het nieuwe entreegebouw (Kisho Kurokawa Architect and Associates)
Ontwerp voor het nieuwe entreegebouw (Kisho Kurokawa Architect and Associates)
Woensdag is een begin gemaakt met de bouw van de nieuwe entree van het Van Gogh Museum in Amsterdam. Deze entree komt aan de kant van het Museumplein. Het startschot voor de bouw werd gegeven door museumdirecteur Axel Rüger en minister Blok.


Het nieuwe entreegebouw is ontworpen door het architectenbureau van de inmiddels overleden Japanse architect Kisho Kurokawa. Hij ontwierp in 1999 ook al de tentoonstellingsvleugel van het museum. Het nieuwe, glazen entreegebouw vult deze vleugel aan. Het entreegebouw leidt tot achthonderd extra vierkante meter.

De museumdirecteur is blij de komst van de nieuwe entree:

“Een transparant en open glazen gebouw met technisch hoogstaande glasconstructies. Een nieuwe toegang met groter servicegebied stelt ons straks in staat om meer bezoekers goed te ontvangen. Bovendien sluiten we ook beter aan bij de andere culturele instellingen die hun entree aan het Museumplein hebben.”

De oplevering staat gepland voor zomer 2015. Het Van Gogh Museum blijft gedurende de hele bouwperiode open voor publiek. De bouw van de nieuwe entree wordt gerealiseerd door de Rijksgebouwendienst, eigenaar van het museumgebouw.

- advertentie -

Met de nieuwe entree is een bedrag van 17 miljoen euro gepland. Het museum heeft zelf al 10 miljoen euro bijeengebracht.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: