‘Nieuwe Rijksmuseum stimuleert economie’

Heropening van het Rijksmuseum - Foto: Erik Smits
Heropening van het Rijksmuseum – Foto: Erik Smits
De verbouwing en opening van het nieuwe Rijksmuseum doen de Nederlandse economie goed. Dat stelt het Amsterdamse museum op basis van een onderzoek van adviesbureau Booz & Company.


Volgens de onderzoekers hebben de verbouwing en heropening van het Rijksmuseum onder meer gezorgd voor meer werkgelegenheid en meer toerisme. Daarnaast stijgt het Bruto Binnenlands Product (BBP) met 235 miljoen euro per jaar dankzij de heropening van het museum. Het totale BBP van Nederland was afgelopen jaar 607 miljard euro.

De onderzoekers verwachten dat het Rijksmuseum over de periode vanaf 2003 tot 2017 maar liefst 3 miljard bijdraagt aan het BBP van Nederland. De verbouwing kostte van het museum kostte in totaal 375 miljoen euro

Een kwart van de huidige bezoekers blijkt speciaal voor het Rijksmuseum naar Amsterdam te komen. Volgens de onderzoekers zijn Rijksmuseumbezoekers verantwoordelijk voor 5 tot 10 procent van de totale toeristische bestedingen in Amsterdam. Het volledige rapport is hier te downloaden (pdf).

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Portret van Desiderius Erasmus – Lucas Cranach de Oude, ca. 1530-1536
Museum Villa Mondriaan - Foto: villamondriaan.nl
[caption id="attachment_35464" align="alignleft" width="265"] Museum Villa Mondriaan - Foto: villamondriaan.nlDe 24-jarige Anne…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier