Dark
Light

Museumnieuws

Nieuws van en over Nederlandse en Belgische maar ook internationale musea. Je vindt hier berichten over tentoonstellingen, maar ook bijvoorbeeld over nieuwe aanwinsten of bezuinigingen waarmee musea te kampen krijgen. Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief en mis niets.

100 jaar surrealisme en nog altijd levend…

Tegenwoordig wordt veel als ‘surrealistisch’ bestempeld. Maar wat is/was dat surrealisme? Brussel staat met twee tentoonstellingen stil bij het het lokale, nationale en internationale surrealisme en dat levert olijke, vrolijke, tegendraadse maar soms ook wrange beelden. Lachen of grimlachen.
6 minuten leestijd
Witte Vleugel in Zutphen

Zutphen wil nieuw Gelders Museum huisvesten

De gemeente Zutphen wil graag het nieuwe Gelders Museum huisvesten en daarmee de provinciale ‘geschiedenishoofdstad’ worden. Het nog te ontwikkelen museum is een initiatief van Bas Steman en René Arendsen, ofwel de 'Ridders van Gelre'.
2 minuten leestijd
Bewerkt elandgewei

Een ‘schild’ van elandgewei

Duizend jaar geleden maakte een onbekende ambachtsman een soort schild van het gewei van een eland. Langs de randen werd het bijzondere object versierd met kunstig vlechtwerk en afbeeldingen van vogels, leeuwen, draken.
1 minuut leestijd
1 2 3 163

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.015 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×