NIOD ruimt haar boekenkelder op

NIOD
Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) heeft recentelijk haar boekenkelder opgeruimd. Dit heeft geresulteerd in een grote verkoop van duizenden boeken. Het NIOD heeft dat maandag bekendgemaakt.

De te verkopen boeken zijn niet afkomstig uit de bibliotheekcollectie. Het gaat om werken die door medewerkers van het NIOD zijn geschreven. Deze exemplaren worden dekomende tijd met flinke kortingen verkocht. Het NIOD:

- advertentie -

Van de talrijke belangrijke publicaties van de afgelopen jaren lagen kleine en soms wat grotere aantallen exemplaren in opslag, waar weinig mee gebeurde. Zo is er een serie jaarboeken 1940-1945, werken over Anne Frank, oorlogskinderen, de oorlog in voormalig Nederlands-Indië en het complete Srebrenica rapport.

David Barnouw van het NIOD:

Boeken horen niet in kelders te verstoffen. Die moeten onder de mensen komen en gelezen worden. En we gunnen de liefhebbers het voordeel graag.

De boeken worden verkocht via boekhandel en antiquariaat Wever van Wijnen middels de website www.uitdekeldersvanhetniod.nl

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: