NIOD zoekt dagboeken, brieven en foto’s uit de oorlog

Niet weggooien!
Het NIOD, het instituut voor oorlogs,- holocaust- en genocidestudies, is op zoek naar dagboeken, brieven en foto’s uit de Tweede Wereldoorlog.

Wie dit soort documenten thuis heeft liggen kan op 3 mei terecht bij het NIOD in Amsterdam. Daar kunnen de documenten dan overgedragen worden aan medewerkers van het onderzoeksinstituut die van mening zijn dat dit belangrijk erfgoed van een belangrijke periode uit onze geschiedenis is. Het NIOD:Wij zorgen ervoor dat geïnteresseerde onderzoekers kennis kunnen nemen van de documenten, waarbij natuurlijk ook privacyzaken gerespecteerd worden.

Wie spullen wil overdragen kan van 11.00 tot 17.00 uur terecht bij het NIOD (Herengracht 380, Amsterdam). Daar is dan een gevarieerd programma met in ontvangstneming van documenten, lezingen door Ad van Liempt en René Kok, een tentoonstelling en een boekenmarkt.

- advertentie -

Ad van Liempt, onder andere bekend van de televisieserie De Oorlog en zijn laatste boek Jodenjacht, houdt een lezing over de waarde van dagboeken en brieven.
René Kok, NIOD-beeldonderzoeker, spreekt aan de hand van foto’s over de meidagen in 1945. Aanmelden voor de lezingen kan per email via i.willemsen@niod.knaw.nl

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: