Nipkowschijf voor O’Hanlons Helden

/
1 minuut leestijd

Foto: VPRO
Het televisieprogramma O’Hanlons Helden heeft de Zilveren Nipkowschijf.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een televisieprogramma en is vernoemd naar Paul Nipkow, een Duitser die vaak genoemd wordt als een van de grondleggers van de televisie. Een jury van televisierecensenten van kranten en tijdschriften bepaalt steeds wie de Nipkowschijf wint.

Voor de achtdelige VPRO-serie kroop Redmond O’Hanlonin de huid van ontdekkingsreizigers uit de negentiende eeuw. Hij maakte dezelfde reizen als zijn helden en staat stil bij hun belangrijkste ontdekkingen, maar ook bij hun nieuwsgierigheid, angst en stommiteiten.

De jury zei onder meer het volgende over de serie:

Geen betere en geestiger reisleider dan deze excentrieke en belezen Engelsman, O’Hanlon weet op oude thema’s, zoals kannibalisme, een nieuw licht te werpen. En dat levert verrassend mooie televisie op. De ontdekte wereld is helemaal niet zo ontdekt, zo blijkt uit deze bijzondere reeks.

De serie is momenteel al verkrijgbaar op dvd. Begin juni verschijnt het boek O’Hanlons Helden, geschreven door Jonathan Maas en Caroline Ligthart.

Trailer van O’Hanlons Helden

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties