Noord-Holland vraagt aandacht voor eigen werelderfgoed

Droogmakerij de Beemster
Droogmakerij de Beemster
De provincie Noord-Holland zet in juni met een speciale actie de werelderfgoederen binnen de provinciegrenzen op de kaart. In zogenaamde pop-up stores kan het publiek enkele weekenden kennismaken met de Werelderfgoederen in Noord-Holland.


In Nederland zijn er negen gebieden met monumentale waarde aangewezen als UNESCO werelderfgoed. Vier van deze plekken zijn in de provincie Noord-Holland: Droogmakerij de Beemster, de Waddenzee, de Stelling van Amsterdam en de Amsterdamse grachtengordel. De campagne ‘Ik ben trots op mijn Werelderfgoed’ vraagt aandacht voor deze werelderfgoederen.

In de tijdelijke winkels kan het publiek kennismaken met de werelderfgoederen. Alle bezoekers krijgen een uniek reverspeldje. Daarnaast geeft de provincie in totaal 6200 cadeaus weg, waaronder twee vakanties voor zes personen en een diner in een sterrenrestaurant op Texel.

Gedeputeerde Elvira Sweet:

- advertentie -

“De provincie Noord-Holland heeft een hele hoge dichtheid aan bijzonder cultureel erfgoed, bij bijna iedere bewoner ligt het erfgoed in zijn of haar achtertuin. Hier willen we de bewoners en bezoekers van Noord-Holland meer bewust van maken.

Op de website van Oneindig Noord-Holland zijn verhalen te vinden over de werelderfgoederen en wandel- en fietsroutes te downloaden.

Data pop-up stores Werelderfgoed:

  • 20 juni TESO boot naar Texel (10-17 uur)
  • 21 juni Amsterdam Open Tuinendag, Museum Geelvinck Hinlopen (10-17 uur)
  • 28 juni Hilversum, Boekhandel Voorhoeve (10-17 uur)

Eerder deze maand waren er al pop-stores in Alkmaar en bij het Centraal Station van Amsterdam.

Stichting Oneindig Noord-Holland verloot naar aanleiding van de actie vijfhonderd prijzen onder de mensen die op deze pagina de wincode ERFGOED2014 invoeren.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: