NTR wijdt 40 uitzendingen aan verhalen Westerborkpad

WesterborkLuisterpad - Foto: Westerbork
WesterborkLuisterpad – Foto: Westerbork
Een jaar geleden werd het zogenaamde Westerborkpad, een herdenkingspad dat loopt van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar kamp Westerbork in Hooghalen, in gebruik genomen. Naar aanleiding hiervan is er een serie verhalen in audio gemaakt waarin ooggetuigen van de Jodenvervolging hun herinneringen vertellen. Dit zogenaamde WesterborkLuisterpad wordt eind deze maand gepresenteerd.


Vanaf 29 september zijn alle zestig audiofragmenten van het WesterborkLuisterpad beschikbaar via een nieuwe mobiele app en online te beluisteren via www.wblp.nl

In de maanden oktober en november wordt het WesterborkLuisterpad door de NTR uitgezonden op Radio 5. Ooggetuigen, zowel verzetsmensen als familie, buren, vrienden, omstanders en slachtoffers van de Jodenvervolging, vertellen over gebeurtenissen op de route. In veertig afleveringen, variërend in lengte van 4 tot 10 minuten, zijn de aangrijpende verhalen te horen en zullen studiogasten verschillende thema’s bespreken die verbonden zijn met de Jodenvervolging.

De serie begint bij de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam, tijdens de oorlog verzamelplaats voor Joden, en eindigt in kamp Westerbork. Vanuit dit kamp werden meer dan honderdduizend Joodse Nederlanders uiteindelijk afgevoerd naar de vernietigingskampen. De fragmenten zullen te horen zijn in het NTR-programma Dichtbij Nederland dat dagelijks tussen 21.00 en 24.00 uur wordt uitgezonden.

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier