OBA brengt ode aan schrijver Theo Thijssen

Beeld van Theo Thijssen in de Amsterdamse Jordaan - cc
Beeld van Theo Thijssen in de Amsterdamse Jordaan – cc
De openbare bibliotheek van Amsterdam (OBA) brengt de komende weken een ode aan schrijver Theo Thijssen. In de bibliotheek is een kleine tentoonstelling over het werk van de Amsterdamse auteur te vinden.

De expositie is te vinden op de tweede etage, de literaire afdeling van de bibliotheek. In vitrines wordt een deel van de collectie van het Theo Thijssen museum geëxposeerd.

Het Theo Thijssen Museum is gewijd aan de Amsterdamse schrijver, onderwijzer, vakbondsman en sociaaldemocratisch politicus Theo Thijssen (1879-1943). Thijssen is vooral bekend als auteur van de roman Kees de jongen.

Het Museum is gevestigd op de begane grond van Thijssens geboortehuis, in de Eerste Leliedwarsstraat 16 in Amsterdam. De bibliotheek fungeert tijdelijk als podium en brengt het kleine museum zo onder de aandacht van duizenden bezoekers.

- advertentie -

De tentoonstelling is in de bibliotheek te bezoeken van 10 januari tot en met 1 februari 2015.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: