Obama bezoekt Rijksmuseum (in een kwartiertje)

Zaal achttiende eeuw in het Rijksmuseum
Zaal achttiende eeuw in het Rijksmuseum
De Amerikaanse president Barack Obama brengt aankomende maandag een kort bezoek aan het Rijksmuseum in Amstedam. De president is in Nederland aanwezig in verband met een nucleaire top.


Het vermoeden bestond al enkele weken dat de president een museum zou bezoeken en het lag het meest voor de hand dat dit het Rijksmuseum zou worden. Nu is duidelijk dat dit museum inderdaad bezocht zal worden.

Obama komt om 9:40 uur aan op het Museumplein en krijgt vervolgens een rondleiding van een kwartier die eindigt bij de Nachtwacht van Rembrandt. Obama zal in het beroemde museum onder meer het Plakkaat van Verlatinghe uit 1581 en het eerste Amerikaans-Nederlandse handels- en vriendschapsverdrag uit 1782 bekijken. Twee documenten die de bilaterale relatie tussen Nederlands en de Verenigde Staten markeren.

De Amerikaanse president wordt rondgeleid door museumdirecteur Wim Pijbes. Ook premier Rutte en de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, zijn aanwezig bij het bezoek.

- advertentie -

Lees ook: ‘President Obama, bezoek ons museum alstublieft!’

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: