Online coördinatiepunt EersteWereldoorlog.nu gelanceerd

Tijdens de opening van de Maand van de Geschiedenis is woensdag bij Huis Doorn de nieuwe website EersteWereldoorlog.nu gelanceerd. Dit digitale platform is opgericht om de komende vier jaar te fungeren als het centrale punt in de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog in Nederland.

Het platform, dat tot stand is gekomen dankzij een motie van Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66), wordt beheerd door Museum Huis Doorn, het NIOD en het Nederlands Openluchtmuseum.

Agenda en verdieping

De drie instellingen hebben ieder een band met de Eerste Wereldoorlog. Huis Doorn is aangewezen als officiële herinneringsplek van de Eerste Wereldoorlog in Nederland. Het NIOD, vooral bekend om haar onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog, verricht al geruime tijd onderzoek naar diverse facetten van de Eerste Wereldoorlog. En het Nederlands Openluchtmuseum is nauw betrokken bij de Canon van Nederland, waarin de Eerste Wereldoorlog een venster heeft.

De website biedt een uitgebreide agenda, informatie over de Eerste Wereldoorlog en de mogelijkheid tot verdieping. Daarnaast bouwt EersteWereldoorlog.nu aan een netwerk van organisaties, instellingen en professionals die zich bewegen op het gebied van de Eerste Wereldoorlog. Op de website zijn ook nieuwsberichten en achtergronden over de Eerste Wereldoorlog te vinden, afkomstig van Historiek.net.

- advertentie -

EersteWereldoorlog.nu introductie

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: