Ook wat goed nieuws voor Rijksmuseum Twenthe

//
1 minuut leestijd

Rijksmuseum Twenthe
Terwijl er in politiek Den Haag druk wordt gesproken over het voortbestaan van Rijksmuseum Twenthe heeft het museum een grote schenking ontvangen. Collectioneur en voormalig galeriehouder Adriaan van Ravesteijn wilde juist nu zijn betrokkenheid bij het museum tonen en schonk daarom volgens het museum een groot aantal werken die hij al in langdurig bruikleen had gegeven.

Het gaat om ongeveer 140 kunstwerken, waaronder vijfentwintig van Peter Struycken. Verder zijn er werken van kunstenaaars als Alan Charlton, Jan Commandeur, Joris Geurts, Han Schuil, Arkadi Nasonov, Toon Verhoef en Koen Vermeule aan het museum geschonken.


Het museum kon wat goed nieuws wel gebruiken want het is nog zeer onduidelijk of het museum geopend kan blijven. Den Haag maakte eerder bekend geen subsidies meer te willen geven voor exposities in Rijksmuseum Twenthe. Daarmee zou het museum alleen nog maar een soort depot voor kunst worden. Volgende week wordt in de Tweede Kamer over de toekomst van het museum gesproken.

Het CDA heeft deze week motie ingediend en wil dat er geld vrijgemaakt wordt voor in totaal drie rijksmusea die vanwege bezuinigingen met sluiting worden bedreigd. Naast Rijksmuseum Twenthe gaat het om Slot Loevestein en Huis Doorn.

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eerder gepubliceerd

Heemskercken hersteld en Stijlvol servies

Hierna verschenen

Den Haag Hofstad: Verzamelen aan het hof

0
Reageren op dit bericht?x