Oorlogsmonument Westerbork vernield

Het monument – Foto: Gouwenaar
Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag het oorlogsmonument in het centrum van Westerbork vernield. De gemeente Midden-Drenthe heeft dat bekendgemaakt.

Het monument staat in het centrum van het dorp en bestaat onder meer uit een bronzen vlag op een sokkel. De dieven hebben deze vlag, gemaakt door de kunstenaar Armando, van de sokkel getrokken. Bij het wegtrekken van de vlag hebben de dieven mogelijk een auto gebruikt.Op de sokkel van de vlag staat de volgende tekst van Armando:

- advertentie -

Symbool van overwinning op het kwade, van herwonnen vrijheid en hoop op de toekomst.

De gemeente Midden-Drenthe sluit niet uit dat er koperdieven actief zijn geweest. Die werden vermoedelijk gestoord tijdens hun werk, want de vlag is in het centrum van Westerbork blijven liggen. De gemeente Midden-Drenthe heeft bij de politie aangifte van vernieling gedaan.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: