Oorlogsverhaal ‘Tante Roosje’ naar theater

De Nederlandse danseres Rosa Glaser werd tijdens de Tweede Wereldoorlog verraden door haar eigen man. Ze belandde in verschillende concentratiekampen, overleefde de oorlog en ging hierna in Zweden wonen. Het bijzondere verhaal van Rosa Glaser werd enkele jaren geleden al opgetekend door haar neef Paul Glaser. Dit boek wordt nu bewerkt voor theater.

Dansen met de Vijand. Het waargebeurde verhaal van Roosje Glaser, gebaseerd op het boek 'Tante Roosje' van Paul Glaser (Janke Dekker Producties)
Dansen met de Vijand. Het waargebeurde verhaal van Roosje Glaser, gebaseerd op het boek ‘Tante Roosje’ van Paul Glaser (Janke Dekker Producties)
Janke Dekker Producties, het theaterbedrijf van Janke Dekker en Michael van Praag, heeft dat bekendgemaakt. Het theaterstuk over ‘Tante Roosje’ heeft als titel Dansen met de vijand en zal begin 2016 in het theater te zien zijn.

De hoofdrol wordt vertolkt door actrice Truus te Selle, onder meer bekend van series als Gooische Vrouwen en Goede tijden, slechte tijden en films als De Heineken Ontvoering) en Daglicht. Acteur Mike Weerts kruipt in de huid van Rosa’s neef Paul.

Koffer met een naam

Paul Glaser schreef ruim vier jaar geleden een boek over zijn ‘Tantje Roosje’, over wie hij aanvankelijk maar heel weinig wist. In de familie werd over de ‘Zweedse tante’ eigenlijk nauwelijks gesproken. Pas nadat Paul tijdens een excursie naar Auschwitz onverwachts een koffer zag liggen met daarop zijn eigen achternaam, kwam hij op het spoor van zijn tante.

- advertentie -

De vondst van de koffer zorgde er uiteindelijk voor dat Paul Glaser besloot het geheim van zijn familie te onthullen: het verzwegen lot van zijn tante Roosje (1914-2000) en de Joodse identiteit van zijn familie.

Lees hier veel meer over het boek en de zoektocht van Paul Glasser
Het boek: Dansen met de vijand – Paul Glaser

Trailer van het boek:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier