Op zoek naar de beste geschiedeniswebsite

Geschiedenis Online Prijs 2012
Vanaf donderdag kunnen er websites aangemeld worden voor de Geschiedenis Online Prijs 2012. Deze online prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste Nederlandse website over geschiedenis.

De prijs wordt uitgereikt in februari 2013. Het is de zevende keer dat de prijs, een initiatief van Archieven.nl en Historisch Nieuwsblad, uitgereikt zal worden. Afgelopen jaar werd de prijs gewonnen door de website Vele Handen.nl van het Stadsarchief Amsterdam.


Het publiek kan tot en met half december websites aanmelden voor de prijs. Daarna moeten de websites zelf stemmen gaan werven via de website www.geschiedenisonlineprijs.nl. De winnaar van de publieksprijs ontvangt 2500 euro.

- advertentie -

Juryprijs

Naast de publieksprijs wordt er door een vakjury een winnaar gekozen. De jury beoordeelt geschiedeniswebsites in drie categorieën: archiefdiensten, verenigingen & particulieren en musea & themasites. De winnaar van de juryprijs verdient de hoofdprijs: een beeldje van beeldend kunstenares Gonneke van Echten. De prijsuitreiking vindt plaats op dinsdag 12 februari 2013 in het Nationaal Archief in Den Haag.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: