‘Openluchtmuseum beste museum van 2012’

Openluchtmuseum
Volgens bezoekers van vergelijkingssite Zoover is het Openluchtmuseum in Arnhem het beste museum van 2012. Dat is dinsdag bekendgemaakt.

Bezoekers van de vergelijkingssite waardeerden het Arnhemse museum gemiddeld met een 8,7. Het Openluchtmuseum versloeg daarmee nipt het Zuiderzeemuseum dat een gemiddeld cijfer kreeg van 8,6. Het Gevangenismuseum in Drenthe scoorde een 8,5 en werd daarmee derde.

De directeur van het Openluchtmuseum, Pieter-Matthijs Gijsbers, nam dinsdag de award voor beste museum in ontvangst. Zijn museum bestaat dit jaar honderd jaar. Het museum werd op 24 april 1912 opgericht en opende in juli 1918 de poorten voor het publiek. Het museum was afgelopen jaar het best bezochte museum buiten Amsterdam.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: