Opnieuw bezoekersrecord voor Anne Frank Huis

Boekenkast in het Anne Frank Huis – Foto: CC/Erik Möller
Het Anne Frank Huis in Amsterdam heeft voor het derde jaar op rij een record aantal bezoekers ontvangen. Afgelopen jaar werd het museum bezocht door 1,15 miljoen bezoekers, dat is 48.388 meer dan een jaar daarvoor.

Het Amsterdamse museum staat al jaren in de top tien van best bezochte musea van Nederland. Omdat het geregeld voorkomt dat bezoekers moeten wachten voordat ze het relatief kleine museum binnen kunnen gaan,


hebben de bezoekers daar sinds enige tijd gratis toegang tot internet. Ze kunnen zich dan bijvoorbeeld voorbereiden op hun bezoek door de websites van het Anne Frank Huis te bekijken.

- advertentie -

Ronald Leopold, algemeen directeur van de Anne Frank Stichting:

Ik ben er trots op dat het museum voor het derde achtereenvolgende jaar een record aantal bezoekers heeft ontvangen. De geschiedenis van Anne Frank blijft van grote betekenis en we willen ieder kind, overal ter wereld, de kans geven haar verhaal te leren kennen.

Van de bezoekers komt 85 procent uit het buitenland; de gemiddelde leeftijd is 30 jaar.

Het Anne Frank Huis is de plek waar de Joodse Anne Frank met haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog zat ondergedoken in het achterhuis. Na de oorlog keerde alleen vader Otto Frank terug naar het huis, maar die kon na enige tijd de onderhoudskosten niet meer betalen. Na een inzamelingsactie onder leiding van de Amsterdamse burgemeester Van Hall, werd het huis gerestaureerd en op 3 mei 1960 geopend als museum.

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier