Opnieuw herdruk voor 1001 Vrouwen

1001 Vrouwen - Els Kloek
1001 Vrouwen – Els Kloek
Het naslagwerk 1001 Vrouwen over vrouwen die een belangrijke rol hebben gespeeld hebben in de Nederlandse geschiedenis is al toe aan een derde druk. Uitgeverij Vantilt heeft dat donderdag bekendgemaakt.


Het boek, dat onder redactie van Kloek werd samengesteld, was na verschijning vorig jaar al binnen week door de eerste druk heen. Inmiddels zijn al 15.000 exemplaren van het werk verkocht. Volgens de uitgever is dat “een uitzonderlijk hoog aantal voor een geschiedenisboek van dergelijke omvang”.

Het boek bevat letterlijk duizend-en-één levensverhalen van spraakmakende vrouwen die een opmerkelijke rol speelden in het verleden van Nederland. De vormgeving van het boek werd verzorgd door vormgeefster Irma Boom.

1001 Vrouwen staat op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs voor historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Aan deze prijs, die op zondag 20 oktober in Radio 1-programma OVT wordt uitgereikt, is een bedrag van twintigduizend euro verbonden.

- advertentie -

Op Historiek publiceerden we vorig jaar veertien hoofdstukken uit het boek van Els Kloek. Lees hier onder meer de verhalen over Annie M.G. Schmidt, Juliana van Stolberg en Anna Zernike.

Els Kloek te gast bij VPRO Boeken:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier