Vier jaar cel voor oud RAF-terroriste

Verena Becker
Verena Becker, een voormalig lid van de terreurbeweging Rote Armee Fraktion (RAF), is vrijdag veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. Volgens de rechtbank is ze medeplichtig aan de moord op de Duitse procureur-generaal Siegfried Buback in 1977.

De RAF was een links extremistische terreurgroep die in de jaren zeventig verantwoordelijk was voor tientallen moorden en bomaanslagen. De terreurorganisatie, ookwel Baader-Meinhofgroep genoemd, wilde middels de methode van de stadsguerrilla een maatschappijomwenteling tot stand brengen. De groepering richtte zich met name tegen Amerikaans imperialisme en het kapitalistisch systeem.

- advertentie -

Verena Becker (1952) was lid van deze organisatie en is nu dus veroordeeld tot vier jaar cel voor betrokkenheid bij de moord op de procureur-generaal Siegfried Buback. Deze moord vond plaats in april 1977. De jurist werd toen in zijn auto neergeschoten. Becker was volgens de rechtbank betrokken bij de voorbereiding van de aanslag.

De vroegere RAF-terroriste werd in 1977 vanwege een andere schietpartij al eens veroordeeld tot levenslang. Twaalf jaar later werd ze na een gratieverzoek vrijgelaten. Nu moet ze dus opnieuw de cel in.

Becker heeft zelf iedere betrokkenheid bij de moord ontkend. Haar advocaten hadden om vrijspraak gevraagd. De zoon van de vermoordde jurist was medeaanklager in de zaak tegen Becker.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: