Week van de koloniale geschiedenis

Oud-sprinter Jan Lammers (84) overleden

Atletiek
De Nederlandse oud-sprinter Jan Lammers is donderdag op 84-jarige leeftijd overleden. De Nederlandse Atletiekunie heeft dat bekendgemaakt.

Jan Lammers werd op 30 september 1926 geboren in Drachten. Na de Tweede Wereldoorlog maakte hij onderdeel uit van een nieuwe sprintgeneratie. Hij nam deel aan twee Europese kampioenschappen en deed mee aan de Olympische Spelen van 1948 in Londen. Hij kwam hier uit op de twee honderd meter sprint en de vier keer honderd meter estafette.Zijn beste resultaten behaalde Lammers in 1950. Op het EK Atletiek in Brussel won hij toen een bronzen plak op de tweehonderd meter.

- advertentie -

Ook werd hij dat jaar Nederlands kampioen op zowel de honderd als de tweehonderd meter.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: