Overnachten in een schilderij van Vincent van Gogh

Ter promotie van een expositie in Chicago is de beroemde Franse slaapkamer van Vincent van Gogh nagebouwd. De kamer is vervolgens in de verhuur gezet via Airbnb. Een overnachting in de kunstzinnige kamer kost slechts 9 euro.

Slapen in een schilderij. Dankzij het project van het Art Institute of Chicago is dat nu dus mogelijk. De levensgrote replica is gemaakt naar aanleiding van de tentoonstelling Van Gogh’s Bedrooms. In deze tentoonstelling zijn de drie schilderijen die Van Gogh tussen 1888 en 1889 van zijn slaapkamer in het Franse Arles maakte, voor het eerst op een plek te bewonderen. De slaapkamer is gebaseerd op de drie versies van het schilderij.

De overnachtingen zijn erg in trek. Voor de maand februari zijn al geen overnachtingen meer beschikbaar. Binnenkort komen er enkele data in maart vrij. Bij de prijs van de overnachting zit ook entreekaart voor de tentoonstelling. In totaal zijn hier 36 schilderijen te bewonderen. Daarnaast worden er tekeningen en brieven van Van Gogh getoond.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: