Paleis het Loo komt met tentoonstelling over Máxima

Prinses Máxima – Foto’s: BVD
Omdat prinses Máxima dit jaar tien jaar in Nederland woont, heeft Paleis het Loo besloten een tentoonstelling over haar samen te stellen. De tentoonstelling loopt van 8 mei tot en met 4 september 2011.

Startpunt van de tentoonstelling is Máxima’s eerste officiële kennismaking met het Nederlandse volk. De dag dus, waarop de verloving met prins Willem-Alexander via de televisie in 2001 bekend werd gemaakt. Daarna wordt er aandacht besteedt aan Máxima’s introductieperiode met de kennismakingsbezoeken- advertentie -

Prins Willem-Alexander en Máxima in 2001

van het paar aan de twaalf provincies.

Andere onderwerpen die in de tentoonstelling, getiteld MÁXIMA, 10 jaar in Nederland, aan bod komen zijn onder meer de huwelijksvoltrekking in 2002 en de doop van prinses Amalia.

De prinses speelt uiteraard een belangrijke rol in de dinastieke opvolging. Daarnaast vervult ze verschillende maatschappelijke posities. Zo is ze bijvoorbeeld beschermvrouw van het Oranje Fonds en erevoorzitter van het platform CentiQ, dat zich bezighoudt met het geven van financièle educatie aan jongeren. Alle verschillende ´rollen´ van de prinses worden in de tentoonstelling belicht, mede aan de hand van foto’s en filmbeelden.

Kledingexperts hebben doorgaans weinig te klagen over de wijze waarop de prinses zich kleedt. Prinses Máxima stemt haar kledingkeuze dan ook steeds zorgvuldig af op de betreffende gelegenheid. In Paleis Het Loo worden verschillende van die kledingstukken geëxposeerd. Naast de door Valentino ontworpen trouwjurk toont het paleis bezoekers onder meer verschillende voorbeelden van bijzondere galakleding.

De eerste officiële kennismaking:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier