Paleis op de Dam wil geen plaszuil zijn

Schilderij van het Paleis op de Dam – ca. 1670, Gerrit Adriaensz. Berckheyde
Het Paleis op de Dam in Amsterdam is onlangs gerestaureerd, maar sinds de steigers rond het paleis weg zijn is er alweer een nieuw probleem. Wildplassers weten het momumentale gebouw weer in grote getalen te vinden. Door het wildplassen wordt het poreuze steen van het paleis zwaar aangetast.

De Rijksgebouwendienst wil een oplossing vinden voor dit probleem en roept een wedstrijd uit


voor het beste idee om wildplassen tegen het Paleis op de Dam tegen te gaan.

- advertentie -

Om de wildplassers tegen te gaan zijn er nu hekken om het paleis geplaatst. De Rijksgebouwendienst hoopt op een betere oplossing en heeft daarom dus een wedstrijd uitgeschreven. Het bedrijf met het beste idee tegen het wildplassen wint en mag dat idee ook gaan uitvoeren.

Het gebouw dat we tegenwoordig kennen als het Paleis op de Dam was eerst het stadhuis van Amsterdam. Dat veranderde in 1808 toen Lodewijk Napoleon (1778-1846) er, als eerste koning van Nederland, zijn intrek nam.

Wedstrijd voor beste idee tegen wildplassen Paleis

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: