Help de keizer komt!

Pauline Krikke nieuwe directeur Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum (Eddo Hartmann)
Het Scheepvaartmuseum (Eddo Hartmann)
Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam heeft een nieuwe algemeen directeur: Pauline Krikke, de oud-burgemeester van Arnhem. Ze volgt Willem Bijleveld op, die op eind maart van dit jaar afscheid nam.

Pauline Krikke (Scheepvaartmuseum)
Pauline Krikke (Scheepvaartmuseum)
Pauline Krikke treedt begin volgende maand aan. Tot vorig jaar was ze burgemeester van Arnhem. De Raad van Toezicht van het museum roemt de nieuwe directeur om haar ruimte bestuurlijke ervaring.

De nieuwe museumdirecteur naar aanleiding van de benoeming:

“Ik zie er naar uit om deze prachtige uitdaging aan te gaan. Het Scheepvaartmuseum onderging onder de leiding van Willem Bijleveld een succesvolle metamorfose. Ik ben zeer gemotiveerd om dit eigentijdse, ondernemende Scheepvaartmuseum verder op de kaart te zetten.”

Het Scheepvaartmuseum maakt momenteel een moeilijke periode door. Afgelopen zomer werden vanwege financiële problemen nog elf medewerkers ontslagen. Het museum heeft te maken met dalende bezoekersaantallen en de inkomsten per bezoeker zijn verminderd.

Het Scheepvaartmuseum staat in het teken van de maritieme geschiedenis van Nederland. Sinds 1973 is het gevestigd in ‘s Lands Zeemagazijn aan het Oosterdok bij het IJ in Amsterdam. In oktober 2011 heropende het museum de deuren na een jarenlange verbouwing.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: