Piramides van Gizeh met de computer te bezoeken

Gizeh 3D
De wereldberoemde piramides van Gizeh in Egypte zijn sinds kort op de computer in 3D te bekijken.

Het project is een initiatief van een Frans ontwerpbureau dat gebruik heeft gemaakt van documenten uit de archieven van het Museum of Fine Arts in Boston, Massachusetts.

Via een vorige week gelanceerde website kan er door de necropolis gewandeld worden en zijn bijvoorbeeld de verschillende graftombes in detail te bekijken.

- advertentie -Bij de verschillende locaties wordt ook informatie gegeven, bijvoorbeeld over de datum waarop de tombe werd ontdekt. De website vraagt wel behoorlijk wat computergeheugen. Het kan daarom soms even duren voor de 3D-rondleidingen geladen zijn.

Bezoekers kunnen ook de beroemde zonneboot bekijken die in 1954 werd gevonden bij de piramide van Cheops. Dit vaartuig moest de overleden farao Cheops (ook wel Chufu) begeleiden op zijn tocht naar het hiernamaals.

De piramides van Gizeh in Egypte behoren tot de beroemdste bouwwerken ter wereld. Het complex bestaat uit de Piramide van Cheops – ook wel de Grote Piramide piramide genoemd – de wat kleinere Piramide van Chefren, en de Piramide van Mycerinus. Ze dateren uit de tijd van de vierde dynastie (2609-2551 v. Chr). Aan de oostzijde van het complex bevindt zich de Sfinx van Gizeh, de grootste en bekendste sfinx ter wereld. De oude Egyptenaren zagen de sfinx als de beschermer van de nabijgelegen piramides.

Bekijk hieronder enkele afbeeldingen van het 3D Gizeh project:
Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier