Week van de koloniale geschiedenis

Platina voor film Sonny Boy

Sonny Boy – Foto: A-Film
Al meer dan 400.000 mensen hebben de film Sonny Boy in de bioscoop bekeken. De film van regisseur Maria Peters heeft daarmee de platina status behaald.

De hoofdrollen van de verfilming van Annejets van der Zijl’s bestseller Sonny Boy worden vertolkt door Ricky Koole en Sergio Hasselbaink. Sonny Boy is de reconstructie van een zogenaamde verboden liefde. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van het Paramaribo van begin twintigste eeuw, de crisisjaren in Nederland, de verschrikkingen van het nazi-regime en de concentratiekampen.Het verhaal begint als de jonge Surinaamse emigrant Waldemar verliefd wordt op de twintig jaar oudere, getrouwde Nederlandse vrouw Rika. Uit deze ‘verboden liefde’ wordt Waldy geboren, die de bijnaam Sonny Boy krijgt. De prijs die dit schandaal eist, is hoog: Rika moet afstand doen van haar kinderen, Waldemar van zijn geliefde vaderland. Samen met hun ‘Sonny Boy’ proberen ze temidden van de crisisjaren een bestaan op te bouwen.

- advertentie -

In verband met het behalen van de platina status ontvingen regisseur Maria Peters en acteur Sergio Hasselbaink vrijdag een onderscheiding. De film draait momenteel in 54 zalen in Nederland. Vanaf mei is de film op dvd te verkrijgen.

Trailer van de film:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: