Dark
Light

Polaroid Collectie onder de hamer

Auteur:
1 minuut leestijd

9-delig zelfportret van Chuck Close – (Afb: Sotheby’s)
Bij Sotheby’s in New York worden vandaag en morgen ruim duizend werken uit de beroemde Polaroid Collectie geveild.

Het beroemde polaroidfototoestel waar à la minute een foto uit komt rollen werd ontwikkeld door de Amerikaans natuurkundige Edwin Land. In 1928 vond Land het optische filter uit en in 1937 richtte hij de Polaroid Corporation op. De polaroidcamera ontwikkelde hij nadat zijn dochter tijdens een vakantie vroeg waarom ze niet meteen de foto kon zien die net gemaakt was. De camera lag in 1948 voor het eerst in de winkels en werd een doorslaand succes. De camera werd ook bij kunstenaars populair.

In New York worden onder meer polaroids van fotografen als Ansel Adams, Peter Beard, Chuck Close, William Wegman, David Levinthal en Robert Frank geveild. De Polaroid Collectie, die begonnen is door Edwin Land zelf, geeft een overzicht van de



invloed en ontwikkeling van de Polaroid-technologie.

Er worden ruim vierhonderd foto’s, zowel polaroids als non-polaroids, van de Amerikaanse fotograaf Ansel Adams (1902-1984) geveild. Deze Amerikaan, die aanvankelijk concertpianist en pianoleraar was, was bevriend met Edwin Land en heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van de polaroid-technologie.

Sotheby’s verwacht dat de collectie tussen de 7,2 en 11,1 miljoen dollar oplevert.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×