Politie vindt gestolen Rembrandt-tekening terug

De gestolen tekening
De politie in Californië heeft de tekening van Rembrandt teruggevonden die afgelopen weekend werd gestolen uit een hotel in Los Angeles. Dat meldt de Amerikaanse zender NBC.

De tekening, getiteld Het Oordeel, werd zaterdagavond gestolen uit de lobby van het Ritz Carlton Marina del Rey in Los Angeles. Volgens kenners heeft de tekening uit ongeveer 1655 een waarde van zeker 250.000 dollar (175.000 euro).

De politie opende al snel de jacht op de dief. Na bestudering van

- advertentie -beveiliginscamera´s van het hotel werd geconcludeerd dat de dief waarschijnlijk niet alleen gewerkt had. Het werk werd van de muur gehaald op het moment dat de curator van de tentoonstelling even werd afgeleid. Of de persoon die de curator afleidde ook betrokken is bij de diefstal, is nog niet duidelijk.

Dankzij een tip kwam de politie op het spoor van de tekening en nu is het werk dus daadwerkelijk teruggevonden. Verdere details zijn door de politie nog niet bekendgemaakt. De tekening van Rembrandt heeft een afmeting van ongeveer 28 bij 15 centimeter.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: