‘Portret van Jezus’ terug in Bijbels Museum

‘Portret van Jezus’ uit de School van Rembrandt
Het schilderij Portret van Jezus is sinds enkele dagen weer te zien in het Bijbels Museum in Amsterdam. Enige tijd geleden bleek uit uitgebreid onderzoek dat dit schilderij met zekerheid afkomstig is uit het atelier van Rembrandt.

Of Rembrandt van Rijn zelf meewerkte aan het schilderij is niet bekend. Wel is dus duidelijk dat het werk afkomstig is uit de School van Rembrandt. Onderzoek heeft ook aangetoond dat het een werk werk is uit een serie van acht portretten van Christus. Deze zijn allemaal geschilderd naar een levend model.

Er bestaan vermoedens dat het werk gemaakt is door Rembrandt zelf, maar helemaal zeker is dit niet.

- advertentie -

Portret van Jezus is deafgelopen maanden geëxposeerd in het Louvre in Parijs, het Philadelphia Museum of Art en in het Detroit Institute of Arts.

Sinds afgelopen week is het doek dus weer te bewonderen in het Bijbels Museum in Amsterdam. Het werk wordt daar getoond in combinatie met de evangelisten van Jacob de Wit, een werk van Jacob Jordaens en de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Het museum werkt momenteel aan de ontwikkeling van een online presentatie van het portret.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: