‘Portret van Jezus’ terug in Bijbels Museum

‘Portret van Jezus’ uit de School van Rembrandt
Het schilderij Portret van Jezus is sinds enkele dagen weer te zien in het Bijbels Museum in Amsterdam. Enige tijd geleden bleek uit uitgebreid onderzoek dat dit schilderij met zekerheid afkomstig is uit het atelier van Rembrandt.

Of Rembrandt van Rijn zelf meewerkte aan het schilderij is niet bekend. Wel is dus duidelijk dat het werk afkomstig is uit de School van Rembrandt. Onderzoek heeft ook aangetoond dat het een werk werk is uit een serie van acht portretten van Christus. Deze zijn allemaal geschilderd naar een levend model.

Er bestaan vermoedens dat het werk gemaakt is door Rembrandt zelf, maar helemaal zeker is dit niet.

- advertentie -

Portret van Jezus is deafgelopen maanden geëxposeerd in het Louvre in Parijs, het Philadelphia Museum of Art en in het Detroit Institute of Arts.

Sinds afgelopen week is het doek dus weer te bewonderen in het Bijbels Museum in Amsterdam. Het werk wordt daar getoond in combinatie met de evangelisten van Jacob de Wit, een werk van Jacob Jordaens en de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Het museum werkt momenteel aan de ontwikkeling van een online presentatie van het portret.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: