Geschiedenis-winkel

Positieve jaarcijfers voor Rijksmuseum

Zaal 19e eeuw in het Rijksmuseum
Zaal 19e eeuw in het Rijksmuseum
Zondag was het exact een jaar geleden dat het Rijksmuseum in Amsterdam de deuren na een jarenlange verbouwing weer opende voor het publiek. Het museum maakt na een jaar de balans op en komt met positieve cijfers.

In het openingsjaar trok het museum in totaal 2.780.903 bezoekers. Het museum is vooral blij met het feit dat 64 procent van deze bezoekers uit eigen land komt. Van deze Nederlandse museumbezoekers zou 25 procent zelden of nooit een museum te bezoeken. Vooral veel Friezen en Brabanders reisden af naar Amsterdam.

Van de ruim 2,7 miljoen bezoekers komen er ongeveer één miljoen uit het buitenland. De grootste groep toeristen komt uit de Verenigde Staten, gevolgd door Duitsland.

Voor kinderen tot en met achttien jaar is het Rijksmuseum gratis. In totaal werd het museum afgelopen jaar bezocht door 360.750 kinderen. Hoofddirecteur Wim Pijbes:

- advertentie -

“Wij zijn ontzettend dankbaar dat de Nederlanders het Rijksmuseum zo waarderen en zullen hard werken om dit succes te bestendigen en uit te bouwen. Met de opening van de vernieuwde Philipsvleugel later dit jaar hopen wij het publiek te blijven verrassen met grote en kleine tentoonstellingen.”

Lees ook: Online VIP-tour langs meesterwerken Rijksmuseum


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Meer tips ➱