Week van de koloniale geschiedenis

Premier opent Verzetsmuseum Junior

Afbeelding van een ‘kinderpagina’ op de website van het museum
Minister-president Mark Rutte opent over twee maanden het nieuwe Verzetsmuseum Junior in Amsterdam, het eerste kindermuseum over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

Tijdens de opening van het kindermuseum, op woensdag 16 oktober, zal de premier rondgeleid worden door leden van de zogenaamde Verzetsbende, een kinderklankbordgroep die over Verzetsmuseum Junior adviseerde.


Het nieuwe museum wil de herinnering aan de gebeurtenissen tijdens de oorlog levend houden en kinderen bewust maken van het belang van vrijheid en democratie.

In het museum kunnen kinderen vanaf negen jaar straks alleen of met hun ouders kennis maken met Eva, Jan, Nelly en Henk, de centrale vertellers in de vier hoofdthema’s vervolging, verzet, collaboratie, en dagelijks leven/aanpassing. De vier vertellen hun persoonlijke, waargebeurde verhalen aan de hand van originele objecten. Bezoekers ontdekken zo hoe hun jeugd er uitzag.

- advertentie -

Het Verzetsmuseum Junior is vanaf 17 oktober open voor publiek.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: