President Argentinië bezoekt Anne Frank Huis

Maandagochtend heeft de Argentijnse president Mauricio Macri een bezoek gebracht aan het Anne Frank Huis, samen met zijn vrouw Juliana Awada en koningin Máxima. President Macri is in Nederland vanwege een staatsbezoek.

In het Anne Frank Huis werd president Mauricio Macri samen met zijn echtgenote, koningin Máxima en andere hoogwaardigheidsbekleders rondgeleid door Ronald Leopold, algemeen directeur van de Anne Frank Stichting. Het gezelschap werd vergezeld door Héctor Shalom, directeur van het Centro Ana Frank Argentina in Buenos Aires. Het Centro ontwikkelt, aan de hand van het levensverhaal van Anne Frank, educatieve programma’s voor jongeren in Argentinië ter bestrijding van vooroordelen en discriminatie.

Mauricio Macri schreef in het gastenboek:

“De boodschap van Anne Frank is een boodschap van hoop, van licht in het donker. Annes vader wist zijn enorme pijn om te zetten in een doel: het strijden voor een betere wereld. ‘Denk aan al het mooie om je heen en wees gelukkig’, schreef Anne Frank. Met al mijn affectie en respect.”

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: