Prijs Museumkaart opnieuw verhoogd

Museumkaart
De prijs van een Museumkaart wordt vanaf volgende maand met vijf euro verhoogd. De Museumvereniging heeft besloten tot de prijsverhoging, om te voorkomen dat men in geldnood komt. Vanwege de heropening van drie grote musea in Amsterdam wordt er sinds een aantal maanden namelijk een stuk meer gebruik gemaakt van de Museumkaart.

De kaart kost vanaf volgende maand 49,95 euro (plus 4,95 administratiekosten).


Daarnaast is het tijdschrift van de Nederlandse Museumvereniging vanaf oktober uit kostenbesparing alleen nog maar digitaal te lezen.

- advertentie -

Wie een Museumkaart heeft hoeft bij ongeveer vierhonderd Nederlandse musea geen entree te betalen. Aan het einde van het jaar deelt de Stichting Museumkaart alle inkomsten door het totaal aantal Museumkaartbezoeken. Dit bedrag wordt vervolgens verdeeld over de aangesloten musea.

Het is niet voor het eerst dat de prijs van de kaart wordt verhoogd. In 2010 en 2012 werd de prijs ook al met vijf euro verhoogd. Volgens de Museumvereniging is de prijsverhoging niet het gevolg van bezuinigingen. Als redenen worden onder meer de heropening van grote musea en stijgende toegangsprijzen genoemd.

In 2011 hadden ruim 750.000 mensen een Museumkaart. Over het algemeen zijn het wat oudere, hoger opgeleide mensen, meer vrouwen dan mannen.

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: