Prijs voor De Hallen en vrijwilligers Huis Doorn

//
1 minuut leestijd
Borstbeeld van de keizer voor Huis Doorn - cc
Borstbeeld van keizer Wilhelm II voor Huis Doorn - cc

De Europa Nostra Awards heeft dit jaar twee Nederlandse winnaars: Huis Doorn en de voormalige tramremise De Hallen in Amsterdam. Dat is deze week bekendgemaakt

Europa Nostra Award
Europa Nostra Award
De Europese prijs voor cultureel erfgoed heeft verschillende categorieën: conservatie, onderzoek en digitalisering, bijzondere inzet en tot slot onderwijs, opleiding en bewustmaking.

Huis Doorn won de prijs in de categorie ‘bijzondere inzet’ en De Hallen in de categorie ‘conservatie’.

Huis Doorn

Museum Huis Doorn werd vorig jaar vanwege bezuinigingen met sluiting bedreigd. Onder meer dankzij zo’n 180 vrijwilligers bleef het museum open voor het publiek. De vrijwilligers van Stichting Vrienden Huis Doorn ondersteunen het achtttiende-eeuwse landhuis, dat vooral bekend is als de laatste verblijfplaats van de Duitse keizer Wilhelm II, al ruim twintig jaar. Vorig jaar kreeg het museum een nieuwe expositieruimte, die geheel gewijd is aan de Eerste Wereldoorlog

De Hallen

De Hallen in Amsterdam ontvangt een Europa Nostra Awards vanwege de herontwikkeling van de monumentale tramremise van het GVB tot een centrum voor media, cultuur, mode en ambachten. Inmiddels zijn hier onder meer al een hotel, bibliotheek, filmtheater en een kinderdagverblijf gevestigd.

In totaal zijn 28 projecten in heel Europa bekroond met een Europa Nostra Award. De prijsuitreiking vindt op 11 juni plaats in het stadhuis van Oslo. Tijdens de ceremonie zullen zeven van de gekozen winnaars tot Grand Prix laureaat worden uitgeroepen. Zij ontvangen ieder 10.000 euro. Ook is er een publieksprijs.

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eerder gepubliceerd

Het Duitse beroep op ‘noodweer’ bij de aanval op België in 1914

Hierna verschenen

De kleine Grote Oorlog