Prijs voor heropening Mauritshuis

Koning Willem-Alexander heropent het Mauritshuis – © Patrick Post (Mauritshuis)
Koning Willem-Alexander heropent het Mauritshuis – © Patrick Post (Mauritshuis)
Het Mauritshuis heeft de European Best Event Award gewonnen voor de openingsceremonie eind juni van dit jaar. Ma een verbouwing van twee jaar werd het Haagse museum toen door koning Willem-Alexander geopend.


De openingsceremonie stond in het teken van het meest beroemde schilderij van het Mauritshuis Meisje met de parel dat symbolisch thuis kwam na haar wereldreis van twee jaar gedurende de verbouwing van het Mauritshuis. Begeleidt door zes ruiters van de Cavalerie Ere-Escorte, het Residentie Orkest en een fanfare werd het schilderij – verbeeld door het meisje in levende lijve – in een enorme transportkist ‘afgeleverd’ op het dak van het zeventiende-eeuwse museum.

Het levende schilderij maakte vervolgens een oversteek over een dertig meter hoog koord naar de nieuwe Royal Dutch Shell vleugel. Na een ontdekkingstocht door het museum kwam het Meisje via de oude voordeur naar buiten en overhandigde de sleutel aan directeur Emilie Gordenker. Begeleid door the Ashton Brothers en muziek verrichtte zij samen met koning Willem-Alexander de officiële openingshandeling.

De European Best Event Awards zijn volgens het Mauritshuis de belangrijkste internationale onderscheidingen voor evenementen in Europa.

- advertentie -

Opening van het Mauritshuis

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier