Prinses Beatrix opent Roosevelt Informatiecentrum

Prinses Beatrix opent volgende maand het Roosevelt Informatiecentrum in Oud-Vossemeer, de plaats waar volgens de gemeente Tholen de voorouders van de voormalige Amerikaanse presidenten Theodore Roosevelt en zijn neef Franklin Delano Roosevelt vandaan kwamen. Bij de opening zijn ook een kleindochter en kleinzoon van Franklin Delano Roosevelt aanwezig.

Het informatiecentrum is gevestigd in een monumentaal Ambachtsherenhuis dat in 1767 gebouwd is voor het bestuur van de ambachtsheerlijkheid van Oud- en Nieuw-Vossemeer en Vrijberghe. De ambachtsheerlijkheid was een grondgebied met een eigen bestuur en een eigen (lagere) rechtspraak. Mr. Johan Willem van Rosevelt was één van de ambachtsheren. Het wapen van deze familie is terug te vinden in de schouw van het pand.

Bezoekers van het centrum vinden er informatie over de oorsprong en de stambomen van de Amerikaanse en Nederlandse Rooseveltfamilies, in het bijzonder Theodore Roosevelt en Franklin Delano Roosevelt. Ook wordt er een beeld geschetst van de geschiedenis van Oud-Vossemeer en het functioneren van de ambachtsheerlijkheid in de Middeleeuwen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: