Prinses Beatrix opent Roosevelt Informatiecentrum

//
1 minuut leestijd
Theodore Roosevelt in 1898
Theodore Roosevelt in 1898 (Publiek Domein - wiki)

Prinses Beatrix opent volgende maand het Roosevelt Informatiecentrum in Oud-Vossemeer, de plaats waar volgens de gemeente Tholen de voorouders van de voormalige Amerikaanse presidenten Theodore Roosevelt en zijn neef Franklin Delano Roosevelt vandaan kwamen. Bij de opening zijn ook een kleindochter en kleinzoon van Franklin Delano Roosevelt aanwezig.

Het informatiecentrum is gevestigd in een monumentaal Ambachtsherenhuis dat in 1767 gebouwd is voor het bestuur van de ambachtsheerlijkheid van Oud- en Nieuw-Vossemeer en Vrijberghe. De ambachtsheerlijkheid was een grondgebied met een eigen bestuur en een eigen (lagere) rechtspraak. Mr. Johan Willem van Rosevelt was één van de ambachtsheren. Het wapen van deze familie is terug te vinden in de schouw van het pand.

Bezoekers van het centrum vinden er informatie over de oorsprong en de stambomen van de Amerikaanse en Nederlandse Rooseveltfamilies, in het bijzonder Theodore Roosevelt en Franklin Delano Roosevelt. Ook wordt er een beeld geschetst van de geschiedenis van Oud-Vossemeer en het functioneren van de ambachtsheerlijkheid in de Middeleeuwen.

Overzicht van Boeken over de Amerikaanse geschiedenis

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie