Provinciale subsidie voor Ons’ Lieve Heer op Solder

Conceptschets voor de verbouwing
Museum Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam krijgt een subsidie van 650.000 euro van de provincie Noord-Holland. Het museum heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is een voormalige schuilkerk aan de Oudezijds Voorburgwal in de Amsterdamse binnenstad. De provinciale subsidie is bedoeld voor de restauratie en uitbreiding van het museum.

Het is de bedoeling dat het museum ondergronds verbonden wordt met een buurpand, dat ingrijpend verbouwd wordt. Dit buurpand – het zogenaamde Nieuwe Huis, moet een nieuwe entree tot het museum vormen en ook verschillende publieksfuncties gaan herbergen. Het museum:

- advertentie -

Zo wordt de slijtage van Ons’ Lieve Heer op Solder geminimaliseerd en de toegankelijkheid, zowel fysiek als inhoudelijk, geoptimaliseerd. Het museum zal tijdens de restauratie en het bouwen van de uitbreiding geopend blijven.

De bouwwerkzaamheden gaan later dit jaar van start en moeten volgend jaar afgerond worden. Dit onder meer omdat 2013 een belangrijk jaar is voor de stad Amsterdam. Er zijn dan veel festiviteiten, onder meer rond de heropening van het Rijksmuseum, het 400-jarig bestaan van de grachten en de viering 200 jaar Koninkrijk.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: