Week van de koloniale geschiedenis

Provincie Utrecht lanceert website over Hollandse Waterlinie

De nieuwe website
De provincie Utrecht heeft een website gelanceerd over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De website is sinds dinsdag te bezoeken.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie was een verdedigingslinie tussen de Zuiderzee en de Biesbosch. Vanaf ongeveer 1870 tot en met de Tweede Wereldoorlog kon deze linie bij dreiging onder water gezet worden om vijanden tegen te houden. Sinds 2009 heeft de Nieuwe Hollandse Waterlinie de status van Rijksmonument.

Op de nieuw

- advertentie -ontwikkelde website www.provincie-utrecht.nl/nieuwehollandsewaterlinie is onder meer te zien op welke plekken de waterlinie in de provincie Utrecht ‘beleefd’ kan worden. De provincie:

De provincie Utrecht hecht veel belang aan dit bijzondere landschap en culturele erfgoed. Nieuwe wandel- en fietsroutes gaan het gebied nog toegankelijker maken. Aan het herstel van de forten wordt door de provincie samen met diverse partners hard gewerkt en voor sommige forten wordt nog gezocht naar een duurzame herbestemming. De nieuwe website houdt je op de hoogte van deze projecten.

Lees ook: “In de ban van een raar verdedigingswerk”

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: