Publiek kan gratis kennismaken met vernieuwd Rijksmuseum

Rijksmusem in Amsterdam
Na een jarenlange verbouwing wordt het Rijksmuseum in Amsterdam op zaterdag 13 april heropend door koningin Beatrix. Na die officiële heropening is het museum tot middernacht gratis te bezoeken. Het museum heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

De offficiële openingshandeling wordt rond het middaguur verricht door koningin Beatrix.


Het museum opent de dan de deuren weer voor het publiek, na een verbouwing en renovatie die maar liefst tien jaar heeft geduurd. Het Rijksmuseum heeft een volledig vernieuwd gebouw, waarbij de oorspronkelijke stijlelementen zijn hersteld. Tijdens de gratis opening kunnen bezoekers ook deelnemen aan een tour langs de hoogtepunten uit de collectie.

- advertentie -

Vanaf zondag 14 april is het hele museum voor het eerst geopend. Een kaartje kost dan vijftien euro. De kaartverkoop start op 20 maart 2013 via de website van het museum.

De collectie van het Rijksmuseum is opnieuw opgesteld, alleen de Nachtwacht keert terug op zijn oorspronkelijke plaats. Ook is een nieuw Aziatisch Paviljoen ingericht. In tachtig zalen vertellen 8.000 voorwerpen straks het verhaal van 800 jaar Nederlandse cultuur, van de Middeleeuwen tot nu.

De opening van het Rijksmuseum wordt op de avond van de opening uitgezonden door de AVRO/NOS.

Gerelateerde boeken:


Archiefstukken:

Meer tips ➱

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister