Radiocafé ‘In de Rooie Haan’ voor één keer terug

De oude presentatoren van 'In de Rooie Haan' (Beeld en Geluid)
De oude presentatoren van ‘In de Rooie Haan’ (Beeld en Geluid)
In januari 1974 startte het politieke radiocafé ‘In de Rooie Haan’. Dit veertigjarig jubileum werd zaterdag gevierd met eenmalige nieuwe uitzending vanuit De Rode Hoed in Amsterdam.


De presentatie wordt gedaan door oud-‘Rooie Haan’-presentatoren Henny Stoel, Karin Bloemen, Paul Witteman én Felix Meurders. Laatstgenoemde was al bij het eerste programma in 1974 betrokken.

‘In de Rooie Haan’ was een beroemd programma met meer dan een miljoen luisteraars. In het VARA-gebouw was een speciaal café gebouwd waar ministers en andere politici regelmatig uitspraken deden, die het NOS Journaal en het ANP geregeld haalden. Ed van Thijn, Tweede Kamerfractievoorzitter tijdens het kabinet Den Uyl, zei hierover:

‘Het was een must. Je bleef er voor thuis en anders nam je de radio mee.’

‘In de Rooie Haan’ werd uitgezonden in de jaren 1974 – 1988, waarna het werd opgevolgd door ‘Spijkers met Koppen’.

- advertentie -

Tijdens de jubileumshow waren zaterdag onder meer vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA), de fractievoorzitters in de Tweede Kamer Sybrand Buma (CDA) en Emile Roemer (SP), VVD-fractievoorzitter Eerste Kamer Loek Hermans en VVD-coryfee Hans Wiegel te gast. De in maart te houden gemeenteraadsverkiezingen stonden centraal.

Nog één keer ‘In de Rooie Haan’

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier